Znižujeme minimálnu investíciu do kreditných investičných príležitostí

Slovenský, patentovaný, odľahčený, žiadaný. Betón od Terratico púta pozornosť. Investujte do udržateľnosti, ktorú si svet žiada.

7. 8. 2024

Slovenský, patentovaný, odľahčený, žiadaný. Betón od Terratico púta pozornosť. Investujte do udržateľnosti, ktorú si svet žiada.

Slovenský, patentovaný, odľahčený, žiadaný a žiadny iný! Možnosť spoluvlastniť spoločnosť Terratico, ktorá má patent na výrobu odľahčeného eko-betónu, sme spustili ešte počas leta a za krátky čas si získala pozornosť nielen európskych miest, Američanov, developerov, retailových dizajnérov, ale aj investorov. Navyše, k investícii sme si pre investorov pripravili aj zaujímavý benefit!

Firma Terratico vznikla na základe viac ako 25 ročných skúseností v oblasti stavebných materiálov otca a syna Nagyovcov a ich snahy vyriešiť všeobecný problém s prebytkom plastov. Prvý nápad využiť plastové recykláty v betóne ako náhradu za drvený mramor v terazzo vznikol v roku 2019.

Terratico rozvíja ekologickú alternatívu betónu a terazza. Inovatívne riešenie spoločnosti spočíva v integrácii až 45 % plastovej drviny do betónovej zmesi. Plastové častice sú rovnomerne rozložené v celej štruktúre, nevyplávajú na povrch a každý kúsok pevne priľne k betónu. Vďaka tomu získavajú produkty Terratico unikátne vlastnosti, ako sú vyššia pevnosť, o 30 % nižšia hmotnosť oproti klasickému betónu a vynikajúca odolnosť voči prasklinám.

Obsadením len 1 % trhu môžu dosiahnuť tržby až 150 miliónov. Odľahčený eko-betón zajal svet aj investorov
Viac info

V Crowdberry sme sa pozreli na najnovšie úspechy spoločnosti. Za posledné mesiace sa im podarilo vzbudiť ďalší veľký záujem. Po celom svete sa odľahčený betón v dizajne terraza od Terratico stáva vývozným artiklom.

Najnovšie realizované projekty

  • Sídlo Vojenských lesov v Malackách
  • Predajňa Thestreets.sk v Berlíne na Potsdamer Platz v rozsahu 600 m² obkladového materiálu Terratico
  • Kino Edison 300 m² obkladového materiálu Terratico 

Terratico zabodoval na investičnom summite Select USA

  • Terratico sa zúčastnilo investičného summitu Select USA, kde absolvovali 50 stretnutí. Z týchto stretnutí dostali priame ponuky do 6 miest v USA (Sacramento, Kalifornia; Austin, Texas; Fort Lupton, Colorado; Tupelo, Mississippi; Fort Wayne, Indiana a Lexington, Kentucky), kde by mohli umiestniť svoje budúce sídlo a získať investičnú pomoc aj od lokálnych vlád. V priebehu septembra prebehne technické due diligence každej lokácie, na základe ktorého si spoločnosť Terratico vyberie, kde a akým spôsobom si založí dcérsku spoločnosť v USA.
  •  Na Select USA o Terratico prejavil záujem aj investičný fond Holcim, s ktorým je spoločnosť v diskusii o 2-5 miliónovú investíciu do americkej dcérskej spoločnosti Terratica (100 % vlastnenej Terratico j.s.a).

Špičková technológia: Nový hlavný rezací a leštiaci stroj mieri do Terratico

Hlavný rezací a leštiaci stroj pre veľkovýrobu je už pripravený na expedíciu z Turecka na Slovensko. Takýmito strojmi nedisponuje žiadna firma v regióne a najbližšie stroje tohto druhu sa nachádzajú v Taliansku, kde je koncentrovaná hlavná časť výroby terazza pre Európu a veľká časť kvalitného mramoru. Zakúpené stroje sa dajú využiť aj na bežnú výrobu terazza, rezanie a leštenie veľkoformátových obkladových dosiek.

Strategické partnerstvá a nové obchodné príležitosti

O tento unikátny materiál z dielne Terratico prejavila záujem aj spoločnosť Fabrick, známa svojimi tehlovými odvetranými fasádami, ktoré zdobia významné projekty ako Twin City a Zwirn v Bratislave. Spoločnosti uzavreli strategickú spoluprácu, v rámci ktorej Fabric plánuje využívať materiály Terratico a súčasne recyklovať odpad zo svojich fasád do ESG udržateľných riešení, na ktoré má rastúci dopyt od svojich klientov.

Terratico aktívne rozvíja obchodné príležitosti s dodávateľmi obkladových dosiek, ktorí môžu predať 10 až 20 tisíc m² materiálu v Nemecku, Švédsku a Francúzsku. Okrem toho má naplánované rokovania so ikonickou švédskou spoločnosťou IKEA o integrácii materiálov Terratico do ich udržateľnej produktovej línie. Súbežne prebiehajú rokovania aj s Deutsche Bahn o vývoji ekologických železničných podvalov.

S obsadením iba jedného promile trhu môže Terratico generovať tržby až vo výške 150 mil. EUR. Spoločnosť preto intenzívne pracuje nielen na expanzných plánoch, ale predovšetkým na rozbehnutí veľkovýroby, aby zabezpečila plnenie objednávok, ktoré súčasná kapacita malovýroby nedokáže pokryť. 

„Vlastnými zdrojmi by sme Terratico rozširovali len organickým tempom. Vďaka súkromnému kapitálu, skúsenostiam investorov a nášmu odbornému know-how sme presvedčení, že budeme rásť rýchlejšie, stabilnejšie a kvalitnejšie. Rovnako nám to umožní priniesť na globálny stavebný trh viac inovácií a ekologických riešení.“ Vysvetľuje Pavol Norulák, spoluzakladateľ Terratico.  

Cez najväčšiu slovenskú platformu hromadného investovania Crowdberry investori môžu priamo investovať do patentovanej technológie Terratico. Ako ko-investor sa pridáva venture kapitálový fond Venture to Future Fund. Celková investícia predstavuje 3 mil. EUR s ko-investíciou fondu.  

Investujte s 10 %-ným cashbackom*.


Na betón dobrá investícia, ktorú sme ešte viac odľahčili!

Zainvestujte do spoločnosti Terratico kapitál nad 10.000 eur a automaticky získate voucher v hodnote 10 % z výšky vašej investície do spoločnosti Terratico, ktorý môžete využiť na nákup výrobkov Terratico*.

Na betón dobrá investícia. Spoluvlastnite Terratico.
Investujte s 10 % cashbackom!

* Ponuka 10 % cashbacku z objemu investície, poskytnutá formou voucheru na nákup produktov Terratico, je dostupná pre platne zrealizované investície nad 10.000 EUR cez platformu Crowdberry do cieľovej spoločnosti Terratico v období od zverejnenia ponuky hromadného financovania do 30.9.2024, t.j. vzťahuje sa aj na existujúcich investorov. Maximálny možný voucher na nákup produktov Terratico je vo výške 9.900 eur, ktorý je možné uplatniť v čase od 1. januári 2025 do 31.12.2025.